Miere Naturala Poliflora 100% Romaneasca
Oferta de plicuri personalizate pentru baruri, restaurante si hoteluri

Cum se falsifica mierea in Romania

Mierea este un produs ușor de falsificat, cea mai uzată tehnică fiind cea a amestecului de produse apicole. Astfel, deși credeți că ați cumpărat un borcan care conține doar miere de salcâm, în el se poate găsi și miere de tei, de floarea-soarelui sau de alte tipuri de miere, toate naturale, iar fraudarea constă în faptul că plătiți pentru un produs de top, dar primiți ceva de calitate inferioară.
Mai grav este însă când consumatorul este înșelat prin comercializarea unui produs care conține sau nu miere, alături de glucoză industrială, obţinută prin hidroliza amidonului din porumb sau din cartofi. Acest tip de glucoză, în stare lichidă, are un gust aproape identic cu cel al mierii și este aproape imposibil de depistat la degustare. Consumul pe termen lung al mierii cu glucoză vă va priva de beneficiile mierii naturale și vă poate pune în pericol sănătatea.
Alte modalități de falsificare a mierii:
– adaos de zahăr invertit, sirop de porumb sau melasă
– adaos de zaharină, caramel sau aspartam
– amestec de amidon, gelatină sau albuș de ou
– adaos de conservanți
– indirect, prin hrănirea albinelor cu zahăr, sirop invertit, glucoză, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *